Pravila o zaštiti privatnosti

Pravila o zaštiti privatnosti obuhvaćaju sljedeća područja:


Tko prikuplja i obrađuje Vaše podatke

Kome proslijeđujemo Vaše osobne podatke

Prijenos Vaših osobnih podataka u treće zemlje

Koje ćemo osobne podatke prikupljati i obrađivati

Kako koristimo Vaše osobne podatke

Na koje se pravne osnove pozivamo prilikom korištenja Vaših osobnih podataka

Koliko dugo zadržavamo Vaše osobne podatke

Koja su Vaša prava i kako ih možete ostvariti

Druge web stranice i društvene mreže

Ažuriranje Pravila o zaštiti privatnosti

Tko prikuplja i obrađuje Vaše podatke

Pravila o zaštiti privatnosti opisuju na koji način Grand Automotive d.o.o. prikuplja, obrađuje i pohranjuje Vaše osobne podatke. Napominjemo kako se obrada prikupljenih osobnih podataka temelji na jednoj od zakonitih osnova obrade sukladno Općoj uredbi o zaštiti podataka EU 2016/679 i Zakonu o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka NN 42/2018.


Kome proslijeđujemo Vaše osobne podatke

Vaši osobni podaci mogu biti dati na uvid:

Tvrtkama ili drugim organizacijama koje smo angažirali za pružanje usluge u naše ime kao što su tvrtke za web hosting, pružatelji poštanskih usluga, pružatelji analitičkih usluga, servisi za organiziranje događanja i pružatelji informacijskih tehnologija;

Tvrtkama ili drugim organizacijama za koje ste nas zatražili ili se pak složili da s njima dijelimo Vaše osobne podatke.

 Prijenos Vaših osobnih podataka u treće zemlje;

U pojedinim situacijama biti će potrebno proslijediti Vaše osobne podatke unutar grupacije Grand Automotive, što može uključivati i prijenos podataka izvan EU, konkretno Izrael, pri čemu su Vaši podaci u tom slučaju zaštićeni principom adekvatnosti kako je to prihvatila EU. Prilikom svih obrada poduzete su odgovarajuće organizacijske i tehničke zaštitne mjere (poštivajući informacijsku sigurnost) kako bi Vaši podaci bili sigurni i obrade provedene na predviđeni način. Organizacije koje su uključene u obrade Vaših podataka provjerene su sukladno članku 28. GDPR.

Koje ćemo osobne podatke prikupljati i obrađivati

Grand Automotive d.o.o. prikuplja osobne podatke:

Kada ispunjavate formulare (na primjer, ukoliko zatražite probnu vožnju te termin zakazivanja servisa) i

Automatski uporabom kolačića i sličnih tehnologija.

Dodatno mi:

prikupljamo Vaše osobne podatke ukoliko nas kontaktirate koristeći raspoložive alate na našoj Web stranici (na primjer, sačuvati ćemo podatke koje nam pružate kada nam pišete ili nas kontaktirate putem naših centara za korisničku podršku); i

možemo kombinirati informacije koje posjedujemo s informacijama o Vama ili Vašim interesima, informacijama o Vašem socioekonomskom i sociodemografskom statusu, mrežnim identifikatorima i trenutnim kontakt detaljima koje su prikupljene od treće strane kao što su marketinške agencije.

Kako koristimo Vaše osobne podatke

Osobne podatke koje prikupimo putem naše Web stranice koristimo:

kako bismo ispunili Vaše zahtjeve (na primjer; kako bismo Vam rezervirali termin za probnu vožnju);

za upravljanje i poboljšanje našeg poslovanja te naše povezanosti s Vama;

za rješavanje Vaših upita

Koliko dugo zadržavamo Vaše osobne podatke

Vaše osobne podatke nećemo obrađivati dulje nego je to potrebno i predviđeno pojedinom obradom, a što je utvrđeno zakonskim propisima RH kao i Uvjetima o prodaji i servisiranju vozila pojedinih proizvođača automobila, a posebno ime i prezime kupca s podacima o plaćanju čuvaju se sukladno Zakonu o računovodstvu 11 godina, a broj šasije vozila sukladno Zakonu o općoj sigurnosti proizvoda 10 godina te se nakon isteka tog perioda prestaju obrađivati. U slučaju zadržavanja osobnih podataka pri opozivu vozila, u slučaju reklamacija po jamstvu i odgovornosti proizvođača – gdje se potraživanja mogu podnijeti do 12 godina nakon kupnje Vašeg vozila.

Druge web stranice i društvene mreže
Naša Web stranica može sadržavati poveznice 

na druge web stranice koje nisu pod našom kontrolom te nisu obuhvaćene ovim Pravilima o zaštiti privatnosti. Ukoliko pristupite drugim web stranicama putem dostupnih poveznica, operateri tih web stranica mogu prikupljati Vaše informacije te ih koristiti u skladu s njihovim pravilima o zaštiti privatnosti. Njihova pravila o zaštiti privatnosti mogu se razlikovati od naših Pravila.

Ažuriranje Pravila o zaštiti privatnosti Web stranice
Ukoliko tijekom razvoja naše web stranice i implementacije novih zakonskih zahtjeva, novih tehnologija, ili radi unapređenja naših usluga dođe do promjena u načinu na koji koristimo Vaše osobne podatke isto ćemo jasno i vidljivo objaviti na Web stranici. Zbog toga preporučujemo da povremeno pročitate ova pravila o privatnosti. Ukoliko se ne slažete s učinjenim promjenama molimo Vas da se ne služite Web stranicom.